Več zasebnih klepetov na Facebooku s skrivnimi pogovori

Če se družbenim omrežjem, predvsem pa Facebooku, zadnja leta nekaj očita, je to varnost podatkov njegovih uporabnikov. Nenehne napake v zasebnosti teh storitev so povzročile, da so nekateri vidiki, za katere imamo tukaj račune, filtrirani in izpostavljeni tistemu, ki ponudi najvišjo ponudbo. Čeprav sami ne moremo storiti le malo, obstaja nekaj funkcij, ki jih Facebook dodaja v naše storitve za tiste med nami, ki jih skrbi naša zasebnost.

Kako poteka tajni pogovor na Facebooku?

Danes se želimo z vami pogovoriti o eni od teh funkcij. Natančneje, o funkcionalnosti, ki bo vašim sporočilom dodala še eno plast zaščite, zato vam bomo razložili vse, kar morate vedeti o uporabi tajnih pogovorov na Facebooku . In ne, ne razumite me narobe ...

To je morda prvo vprašanje, ki vam pride na misel, ko preberete ime »skrivni pogovori «. Tehnična razlaga je, da te vrste klepetov uporabljajo šifriranje od konca do konca kot svoj vrhunski varnostni sistem. Kaj pa to pomeni? Gre za metodo, ki izboljša vašo zasebnost in zasebnost osebe, s katero klepetate, in zagotavlja, da lahko izmenjana sporočila vidite samo vi in ​​ta oseba. Z drugimi besedami, ta klepet bo popolnoma zaščiten pred Facebookom ali katerim koli drugim uporabnikom, ki bi morda želel vedeti, o čem govorite.

Najprej, šifriranje od konca do konca

Šifriranje od konca do konca je funkcija, s katero se pogosto hvalijo vse internetne storitve, ki nam želijo pokazati, da imajo varen sistem. Do nedolgo nazaj so številne aplikacije za sporočanje sporočila od pošiljatelja do prejemnika pošiljale kot navadno besedilo. To pomeni, da je sporočilo mogoče prebrati, medtem ko potuje po omrežju. Komunikacijo obeh sogovornikov lahko bere vsakdo, ki ima računalnik s prisluškovalno programsko opremo v istem omrežju kot vi - na primer kavarna, hotel ali univerza. Na enak način strežnik, ki deluje kot posrednik v komunikaciji, ne more zagotoviti, da ti podatki niso tajni za prodajo tretjim osebam.

Izogibajte se težavam z zasebnostjo.

 

Ta problem se reši s šifriranjem. V bistvu gre za kodiranje sporočil z deljenim ključem, ki ga poznata le pošiljatelj in prejemnik. Preden sporočilo pošljeta, je celotno besedilo šifrirano. Ko doseže prejemnika, njegov telefon ali naprava pozna zasebni ključ, kar mu omogoča, da pridobi izvirne informacije. Če uporabimo analogijo, je to kot če bi si v šoli pošiljali sporočila z uporabo kodnih imen, če bi jih učitelj prestregel in prebral na glas.

Zdaj bo vsak, ki pogleda v omrežje, videl popolnoma neberljiv nabor črk in številk. Strežniki Facebooka prav tako ne bodo mogli vedeti, kaj sporočamo, kar bo zagotovilo našo zasebnost. Tako deluje šifriranje od konca do konca.

Tajni pogovori, še en korak do šifriranja

Ne glede na to, koliko šifrirate pogovor, bo ta v celoti dešifriran, če nekomu uspe priti do vašega mobilnega telefona ali se prijaviti v vaš Facebook račun. Iz istega razloga skrivni pogovori vašim pogovorom dodajo dodatno stopnjo varnosti. Medtem ko nas šifriranje od konca do konca ščiti pred hekerji – in pred Facebook oglaševalci – nas tajni pogovori ščitijo pred drugimi, ki bi lahko prebrali naše zasebne podatke, če bi imeli dostop do naših računov ali naprav. Če želite to narediti, Messenger opremi časovnik pogovorov, ki ob določenem času izbriše sporočila obeh sogovornikov.

Drug ključni vidik Facebookovih tajnih pogovorov je , kje jih lahko uporabljate . Ta storitev je na voljo le pri uporabi Facebook Messengerja in ne na vseh napravah. Čeprav je bila prvotno na voljo v spletni različici, lahko trenutno tajne pogovore uporabljate le v aplikaciji Messenger na pametnem telefonu.

Dodatna prednost tajnih pogovorov na tem družbenem omrežju je možnost načrtovanja samodejnega brisanja sporočil . Če tudi s šifriranjem od začetka do konca še vedno nismo povsem zadovoljni s svojo zasebnostjo, lahko dodamo še eno plast tako, da načrtujemo njihovo samodejno brisanje po določenem časovnem obdobju, ki ga sami nastavimo.

Kako aktivirati tajne pogovore na Facebooku?

Zdaj, ko v celoti razumete vse prednosti zasebnosti, ki jih ponuja ta funkcija, vam bomo razložili, kako jo aktivirate v svojem mobilnem telefonu . Preprosto sledite tem korakom:

  • Dostop do aplikacija Facebook Messengerja na pametnem telefonu.
  • Kliknite zgornjo ikono, kot da bi začeli nov pogovor.
  • Ko ste na seznamu stikov, boste v zgornjem desnem kotu videli klicano možnost "skrivnost". Pritisnite ga.
  • Zdaj ste na istem seznamu stikov, vendar bo tokrat klepet, ki se bo začel, skrivni pogovor. Poiščite želeni stik in začnite klepet z njim kot običajno.

Če ste pozorni, sam vmesnik označuje, da gre za tajni pogovor s šifriranjem od konca do konca. Zdaj lahko s to osebo normalno klepetate , z dodatno varnostjo, ki jo zagotavlja ta funkcija. V tem varnejšem vmesniku boste seveda našli vse funkcije, ki jih imate v običajnih klepetih, kot so:

  • Pošljite fotografije in videe.
  • Pošiljanje glasovnih beležk.
  • Uporabite hitri odziv "všeč mi je".
  • Uporabite emotikone, nalepke in avatarje.

In najboljše od vsega, kot smo že omenili, lahko časovnik sporočil uporabite tako za besedilo kot za kateri koli od teh elementov , da se ti po določenem času samodejno izbrišejo. To storite preprosto tako:

  • Poleg vrstice za pisanje novega sporočila boste videli ikono majhne štoparice. pritisnite ga.
  • To bo aktiviralo meni, v katerem lahko določimo čas, ko želimo, da je to sporočilo aktivno tako za nas kot za našega sogovornika. Nastavite želeni časovnik in kliknite "Nastavi časovnik".

Zdaj napišite sporočilo kot običajno in ga pošljite. Po tem boste v sami zgodovini videli odštevanje, ki prikazuje preostali čas do trajnega izbrisa omenjenega sporočila. Na ta način boste imeli gotovost, da ni sledu o tem, kar smo komu povedali, vsaj ko mine obdobje, ki smo ga privzeto konfigurirali. Mirnejši?

Kako vedeti, ali ste bili povabljeni v tajni klepet

Do sedaj smo razložili, kako dostopati do te funkcije, jo aktivirati in uporabljati, toda kako lahko ugotovite, ali ste bili dodani v tak klepet in ali ste že v njem? No, prvi znak bo v samem obvestilu Messengerja, ko vas bo opozorilo prek ikone. Mehurček, ki ga boste videli, ne bo navaden rdeč, temveč črn, kar vas bo skoraj zagotovo opozorilo, da imate opravka z nečim nenavadnim.

Če se v tistem trenutku odločite odpreti aplikacijo, se boste znašli v tajnem pogovoru, saj je slog vmesnika popolnoma drugačen od vaših drugih aktivnih klepetov. Videli boste tudi, da je zaslon samo črno-bel. Od takrat naprej lahko še vedno prosto tipkate in govorite, kar želite, vendar ne pozabite, da morate najprej nastaviti časovnik (nekaj sekund ali minuto), po katerem bo vidno vse, kar pošljete. Ko je ta časovna omejitev dosežena, se bo vse samodejno izbrisalo.


Dodaj kot prednostni vir v Googlu